Kamis, 09 Februari 2012

Cuplikan Bab Prokem Jogja


Basa Jawa walikan Yogya iku basa prokem ingkang asring dipigunaake dados basa pasrawungan dening para mudha ing kutha Ngayogyakarta Hadiningrat. Basa iki ana udakara ing pungkasan taun 1990-an. Ingkang nganggo basa iki,  kudu apal "ha na ca ra ka". Yen ora, bakal kangelan.

Tuladha :

1. Ha Da Pa Ma

2. Na Ta Dha Ga

3. Ca Sa Ja Ba

4. Ra Wa Ya Tha

5. Ka La Nya Nga

Tembung Ora Walikane dadi: Poya

Keterangan: o ing Jawa kuno ana ing kolom I no.1 (ha), mlumpati da dadi po

           ra ing Jawa kuno ana ing kolom IV no.1, mlumpati wa dadi ya.


   Tambung: Mas walikane dadi Dab.

   Duwit walikane dadi mothig

    Mas, ora ana duit = Dab, poya padha mothig.

    Cahe(saka bocahe) dhewe = Jape methe.

    Dagadu = matamu

1 komentar:

  1. terima kasih telah mengunjungi blog ini, saran dan kritik anda sangat diharapkan untuk kemajuan blog ini

    BalasHapus